Да, наистина има разлика между „обикновените“ палачинки и тези, които ще представя в тук. Тези американски палачинки са „по – дебелички“  и с по – малък диаметър. Дори и вкусът им е друг. За да ги опитате, просто трябва да ги приготвите! Правят се по – лесно от традиционните и много по – бързо.

американски палачинки

Нужните продукти за американски палачинки са:

 • 225 грама самонабухващо брашно
 • 300 мл. прясно мляко
 • 1 яйце със среден размер
 • 1 супена лъжица слънчогледово олио
 • една чаена лъжичка бакпулвер
 • една чаена лъжичка ванилия
 • 2 супени лъжици светло-кафява захар
 • кленов сироп или мед за гарниране

американски палачинки

Начин на приготвяне на класическите, американски палачинки:

 1. С помощта на миксер, разбъркайте яйцето, захарта, олиото, млякото и ванилията до хомогенност. Става бързо, за около минута.
 2. В купа размесете бакпулвера и брашното, а след това при пуснати бъркалки на миксера ги прибавете на порции към горната смес. Отново бъркайте за кратко, за да не загубите обема на сместа.
 3. С помощта на лъжица за сладолед с вместимост 60 мл., гребвайте от сместа и направете палачинките, като изсипвате в нагорещен, тефлонов тиган. Ако желаете преди това леко го намазнете с краве масло. Когато се появят мехурчета, обърнете палачинките. Аз правя моите американски палачинки върху плоча за палачинки / уред за палачинки / и не използвам мазнина. В никакъв случай не ги препържвайте / препичайте /, за да останат пухкави и меки!

американски палачинки

От това количество смес се получават 8 броя с диаметър 13 сантиметра. Две палачинки са напълно достатъчни, за да си похапнете добре. Гарнирайте с кленов сироп или мед. 

американски палачинки

Не използвайте обикновено брашно вместо самонабухващо. С обикновено брашно пак се получава, но палачинките не бухват толкова и са малко по – жилави. Опитвала съм. Вместо кафява захар може да използвате и обикновена, бяла, кристална захар.

Ето още една рецепта за палачинки.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref