Кой не обича домашни палачинки? Не е ли това най-вкусната закуска? Това лакомство е любимо на всички! Ще споделя с вас рецепта, която няма да ви подведе. Резултатът винаги е отличен и стават за нула време. Сместа за тях може да забъркате на ръка или ако сте нетърпеливи като мен с миксера. Пригответе ги и ще се уверите! 

домашни палачинки

Нужните продукти за домашни палачинки са:

 • 4 яйца
 • 2  и половина чаени чаши вода
 • 2 чаени чаши прясно мляко
 • 3 супени лъжици слънчогледово олио
 • четвърт чаена лъжичка сол
 • 3 чаени чаши брашно
 • около 40 грама краве масло за намазване на готовите палачинки

домашни палачинки

Начин на приготвяне на домашни палачинки:

 1. В купата на миксера сложете всички продукти без брашното. Пуснете бъркалките за кратко докато продуктите се смесят.
 2. При пуснати бъркалки и ниска скорост на миксера започнете да прибавяте брашното на порции. Ще се получи смес с гъстота на боза.
 3. Загрейте тефлонов тиган на котлона, който преди това сте намазнили с малко олио. С помощта на подходящ черпак изсипете малко от сместа така, че дъното да се покрие. Запечете палачинките от двете страни. 
 4. Готовите домашни палачинки слагайте една върху друга. Всяка готова палачинка намазвайте с масло и тогава поставяйте върху нея следващата.

домашни палачинки

 Аз приготвям тези палачинки с уред за палачинки. Тези уреди са с плоча, която е със специално покритие и не се налага използването на мазнина при печенето им. Ако имате такъв уред ги изпечете с него. Става лесно и бързо. Моите домашни палачинки правя с диаметър около 23 сантиметра. От това количество излизат 18 броя с този размер. Ако сте забелязали в сместа няма захар. Ето защо може да гарнирате както със сладка, така и със солена плънка. Моите любими са с пълнеж от кашкавал и сирене. На снимките съм показала как изглеждат с мед и орехи. Пригответе ги така, както ви е вкусно!

Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ето още една рецепта за палачинки, но този път с кисело мляко.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref