Това е един невероятен сладкиш. Толкова е вкусен, а се приготвя толкова лесно. Въпреки, че продуктите може да ви се сторят обикновени се получава нещо фантастично. Подходящ е не само за семейната трапеза, но и за гости. Рецептата за този сладкиш с юфка и шоколад задължително трябва да влезе във вашата кулинарна тетрадка, ако все още някой има такава.

сладкиш

Нужните продукти за този лесен сладкиш са:

 • 100 грама готова юфка от магазина / на пакета пише домашна /
 • един литър прясно мляко
 • 7 яйца
 • три четвърти чаена чаша захар
 • една супена лъжица краве масло
 • един млечен шоколад / 100 грама /
 • за украса сладолед и пресни плодове / украсата не е задължителна, ако искате може да проявите творчество и да направите нещо друго /

сладкиш

Начин на приготвяне на лесния сладкиш с юфка и шоколад:

 1. Разбийте яйцата и захарта за кратко с помощта на миксер. Може и на ръка с помощта на вилица.
 2. Към горната смес прибавете прясното мляко и разбъркайте.
 3. Намажете дъното и стените на тава със стандартен размер с мекото масло.
 4. Равномерно разпределете готовата юфка в тавата.
 5. Нарежете шоколада на малки парченца и го разпределете върху юфката.
 6. Изсипете млечната смес върху юфката и шоколада. Разбъркайте с помощта на лъжица за още по равномерно разпределение на продуктите.
 7. Изпечете сладкиша на 170 градуса. Сложете го в незатоплена фурна и включете горен и долен реотан без вентилатор. След около 40 минути, този невероятен сладкиш е готов. Поне за толкова става в моята фурна. Но всяка фурна е различна. Наблюдавайте го. Когато се стегне е готов.
 8. След като се охлади е готов за сервиране. Гарнирайте със сладолед и пресни плодове за още по – добър вкус и външен вид. Ако искате може да го похапвате и просто така. 

сладкиш

Допълнение:

Не включвайте фурната на по – висока температура при печенето на вашия сладкиш. След готовност трябва да е гладък и без шупли. Този сладкиш не поставяйте в хладилник. Съхранявайте го на стайна температура. Така е по – вкусен. Мерителната чаша, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref