Това ястие е толкова вкусно, че със сигурност ще поискате и втора порция. На всичкото отгоре се приготвя и много лесно. Сгответе това свинско месо с ориз и гъби и ще се убедите в това. Набавете си нужните продукти и се захващайте за работа. Хем ще си похапнете вкусно, хем ще доставите удоволствие на вашите близки. 


 

свинско месо


 

Нужните продукти са:

 • 1 килограм свинско месо – трябва да призная, че аз почти винаги предпочитам врат, защото той има и малко тлъстичко. За това ястие и плешка ще ви свърши работа.
 • 150 грама гъби печурки
 • 1 чаена чаша ориз (250 милилитра)
 • 60 грама краве масло
 • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

 1. Нарежете месото на късчета и го сварете до омекване в подсолена вода. Може да използвате за това тенджера под налягане, но аз не я предпочитам. Месото в нея сякаш променя вкуса си. Аз използвам обикновена тенджера. Щом месото заври, намалявам градусите и го оставям да къкри под капак. За около 2 часа е готово.
 2. В дълбока тава изсипете ориза и нарязаните гъби.
 3. Покрийте със свареното месо.
 4. Добавете кравето масло. На парченца.
 5. Подправете с черния пипер.
 6. Залейте с 1 литър бульон, в който е вряло свинското месо. Тук е моментът, когато трябва да опитате. Ако ястието се нуждае от още малко сол добавете. Това е точното количество на бульона. Нито повече, нито по-малко. С годините съм придобила достатъчно опит и съм установила, че това е точният баланс.
 7. Сложете във фурната и когато оризът омекне, ястието е готово.

В това ястие няма лук и червен пипер. Не съм забравила за тях. Сгответе вашето свинско месо по този начин и ще се убедите колко е вкусно!

А ето и моята изпитана рецепта за свинско рагу с гъби. Ако искате да узнаете как става, надникнете тук.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts


 

свинско месо