Топчета от сирене – едно прекрасно предястие поднесено в хрупкава кошничка. Продуктите за тази рецепта са обикновени, а получавате едно ефектно и вкусно ястие. А сирене обичат всички. Прекрасно мезе към вашите напитки!

сирене

Нужните продукти за топчетата от сирене са:

 • 300 грама сирене
 • 150 грама брашно
 • една чаена лъжичка бакпулвер
 • 2 яйца
 • олио за пържене

Нужните продукти за хрупкавата кошничка в която се сервират топчетата от сирене са:

 • Eдна тортила с диаметър 20 сантиметра. ( По магазините се продават два вида тортили – малки и големи. Тези са от малките )

Начин на приготвяне на топчетата от сирене:

 1. Настържете вашето сирене с едро ренде.
 2. Разбийте яйцата и ги прибавете към вашето сирене.
 3. Прибавете брашното и бакпулвера. Омесете. 
 4. С мокри ръце оформете топчета с големина на орех. Поставете ги в чиния и ги оставете за 20 минути в хладилника.
 5. Изпържете вашите топчета от сирене в слънчогледово олио. Котлона не трябва да е включен на максимална степен, защото ако е така топчетата ще се изпържат отвън, а вътре ще останат сурови. Извадете вашите топчета от сирене върху салфетка.

Начин на приготвяне на кошничката за топчетата от сирене:

 1. Затоплете тортилата в микровълновата печка за няколко секунди, колкото да омекне. Веднага след това я сложете върху огнеопорна купичка и я притиснете с ръце. Сложете я във фурната заедно с купичката и я изпечете докато краищата и придобият златист вид. Наблюдавайте я. Става бързо, за няколко минути. Загрейте фурната предварително на 200 – 210 градуса. 

Оставете кошничката да се охлади и подредете вашите топчета от сирене в нея. Поднесете и се насладете!

сирене

Допълнение:

 Броят на кошничките е толкова, колкото вие искате. Може да сервирате и просто така – в чиния, ако не разполагате с тортили.

Ето още една невероятна рецепта за предястие от извара.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts