Когато опитах от това мезе се влюбих в него. Понеже съм кулинар не пропуснах да попитам за рецептата. Оказа се, че това вкусно мезе се приготвя изключително лесно. Дори и да не сте опитен кулинар ще се справите. 

вкусно мезе

 

Нужните продукти за това вкусно мезе са:

 • Голямо парче свински врат, но става с всеки друг вид месо  / около килограм и половина, незамразявано /
 • Морска сол
 • Подправки по избор – сминдух, чубрица, черен пипер, кимион
 • Вода за изкисване

Ето как се приготвя това вкусно мезе:

 1. Измитото месо нарежете на четири по дължина. Ако е много тънко го оставете цяло.
 2. Покрийте дъното на подходящ съд с морска сол.
 3. Поставете месото и го затрупайте с още морска сол. Така трябва да престои 24 часа в хладилник.
 4. След като извадите месото от солта го измийте и го оставете да се кисне във вода още 24 часа.
 5. Извадете месото от водата и го подсушете с памучна кърпа.
 6. Направете легло от подправки по ваш избор и оваляйте в тях вкусното мезе. В моето семейство правим няколко вида, защото всеки има различен вкус. За мен най-добре става когато направите комбинация от две части сминдух, една част чубрица и малко черен пипер. Уверявам ви, че както и да направите комбинацията ще се получи много вкусно.
 7. Промушете с игла и конец и окачете вашето вкусно мезе на хладно място. Най-добре се получава в стая, която не отоплявате и не е влажно. След около 5 дена може вече да опитате.

вкусно мезе

 

Допълнение:

Това вкусно мезе сме приготвяли у дома от различни видове месо. Най – вкусно е когато има и тлъстичко, защото иначе става много сухо. Може да го приготвите дори и без подправки. Просто когато го подсушите от водата в която е киснало, само го подсушете и може вече да го оставите да се суши на хладно. Ако за първи път ще правите такъв вид месо експериментирайте и се забавлявайте! Няма как да сгрешите.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref