Да приготвите крутони е много лесно.  Тези, които ще ви предложа да направите са ароматни и хрупкави. Гарантирам ви, че ако имате гости и ги поднесете на масата, първо те ще свършат. Не си мислете, че крутони се слагат само в супи. Те могат да бъдат едно чудесно мезе. Ето защо не трябва да изхвърляте стария хляб. Оползотворете го. За тази обикновена рецепта не ви трябват никакви кулинарни умения. Ще се справят дори и децата. Въпреки, че всичко е толкова просто, се получава нещо много вкусно!

крутони

Нужните продукти за тази лесна рецепта, за хрупкави крутони са:

 • 200 грама хляб от вчера / видът е без значение /
 • 100 мл. слънчогледово олио
 • половин чаена лъжичка сминдух
 • четвърт чаена лъжичка червен пипер
 • щипка сол / не прекалявайте с нея, защото хлябът е предварително солен /

крутони

Начин на приготвяне на хрупкавите, ароматни крутони:

 1. Нарежете хляба на филийки и после на малки кубчета със страна около един сантиметър. Не е нужно да се престаравате.
 2. Изсипете нарязаните хлебни кубчета в голяма купа.
 3. Залейте ги със слънчогледовото олио и ги разбъркайте с помощта на лъжица. Постарайте се всички хлебни късчета да се омазнят, за да може подправките да полепнат по тях.
 4. Прибавете сминдуха, червения пипер и солта. Отново разбъркайте, докато подправките полепнат по вашите крутони. Не е нужно да разбърквате с ръце. Не се цапайте излишно. Послужете си с лъжица.
 5. Застелете дъното на тавичката от вашата фурна с готварска хартия. Изсипете подправените крутони и ги разпределете равномерно. Желателно е да са в един слой, за да се изпекат равномерно.
 6. Изпечете вашите крутони на 220 градуса във фурната. Не е нужно да я загрявате предварително. След около пет минути е желателно да ги разбъркате. Дори и да пропуснете това, пак ще се получи добре. Наблюдавайте ги и не ги препичайте, защото ще загорчат. Когато придобият златист вид са готови.

Сервирайте вашите хрупкави крутони със студена бира и се насладете на едно чудесно мезе. Подправките задължително трябва да са сухи. Ако имате свои любими, може да добавите и от тях, но не прекалявайте с количеството им.  Ако ще имате гости, може да удвоите количеството на продуктите за това просто удоволствие! Тези крутони може да използвате и като добавка към супа.

Ето как приготвям топчета от извара с корнфлейкс

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref