Това е закуска, която се приготвя за нула време. Не е нужно да втасва или да използвате миксер. Просто се забърква в голяма купа на ръка, а след това се доомесва на две, на три… По-долу ще обясня как точно се случва това. Спазвайте точните количества на продуктите и няма да изпитате никави затруднения. Ще получите вкусна закуска за цялото семейство.

закуска с едно яйце

Нужните продукти за закуска с едно яйце са:

 • 100 грама кисело мляко
 • едно пакетче бакпулвер – 10 грама
 • 1 яйце
 • 120 грама сирене
 • четвърт чаена лъжичка сол – не повече
 • една и една трета чаени чаши брашно плюс една супена лъжица за поръсване на плота – чашата ми е с вместимост 250 мл.
 • олио за пържене
закуска с едно яйце

Начин на приготвяне на закуска с едно яйце:

 1. Изсипете киселото мляко в голяма купа и към него прибавете бакпулвера. Разбъркайте с телена бъркалка докато шупне. Прибавете яйцето и пак разбъркайте с бъркалката.
 2. Натрошете сиренето с ръце и го прибавете към горните продукти.
 3. Прибавете солта и отново разбъркайте.
 4. Прибавете брашното. С бъркалката вече ще ви е трудно. Включете ръцете. Ще се получи много лепкаво тесто. Така трябва. Не се изкушавайте да добавяте брашно. Понеже сместа е лепкава ще ви е трудно да месите, но щом се оформи нещо като топка е готово. Това става много бързо. За около минута.
 5. Изсипете една пълна супена лъжица брашно на вашия плот и го разпръснете. Върху него изсипете тестото от купата. След като го изсипете го обърнете да се набрашни и от другата страна. Това направете няколко пъти. Ще видите, че тестото няма да лепне повече. С ръце, чрез преплескване направете диск с диаметър около 22 сантиметра. Не използвайте точилка. Разрежете го на 8 парченца.
 6. Загрейте олиото на около 180 градуса и изпържете до златисто. Готовата закуска може да извадите първо върху хартия за да се попие излишната мазнина макар, че такава почти няма. Поднесете с кисело мляко.
закуска с едно яйце

Ето още една идея за нещо вкусно и бързо.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref