Тези зеленчукови кюфтенца са толкова лесни за приготвяне, а толкова вкусни! Дори и начинаещ ще се справи и няма къде да сбърка. Продуктите в моите рецепти са малко и както обичам да казвам „обикновени“. Ще ви трябват само няколко лева за тях. Ако ви се похапва нещо леко или пък ви трябва предястие, сте попаднали на точното място.

зеленчукови кюфтенца

Нужните продукти за вкусните зеленчукови кюфтенца са:

. една тиквичка

. един морков

. половин чаена чаша брашно – чашата е с вместимост 250 мл.

. един картоф със средна големина

. 200 грама сирене

. половин връзка ситно нарязан магданоз – не го пропускайте

. 4 яйца

. олио за пържене – не го пестете

зеленчукови кюфтенца

Начин на приготвяне на зеленчукови кюфтенца:

1.Обелете тиквичката и я настържете на едро ренде.

2. Обелете моркова и постъпете по същия начин.

3. Обелете и измийте картофа. Настържете и него на едрото ренде.

4.Смесете зеленчуците и ги поставете в памучна кърпа. С нейна помощ изцедете излишната течност от зеленчуците. След това ги изсипете в голяма купа.

5. Прибавете яйцата.

6.Прибавете ситно нарязания магданоз.

6. Прибавете брашното и разбъркайте до еднородност. Използвайте вилица. Не е нужно да сте много прецизни.

7. Накрая прибавете натрошеното сирене. Отново разбъркайте.

8. Загрейте олиото. С помощта на лъжица за сладолед гребвайте от сместа и пускайте внимателно вашите зеленчукови кюфтенца в него. Много важно е да пържите на умерен котлон и да не препълвате тигана. Моят котлон е с девет степени. Пържа на седма. Това е нужно за да се изпържат всички зеленчуци равномерно. В противен случай има вероятност тиквичката и морковът да са омекнали, а картофът да хрупа. Когато кюфтенцата придобият тъмно-златист цвят са готови. Изваждайте ги върху хартия за да се попие излишната мазнина, но дори и да не сторите това не е фатално.

9. Поднесете вашите зеленчукови кюфтенца с чесново кисело мляко и да ви е сладко! Вкусни са както топли, така и охладени! Излизат 20 броя, но свършват много бързо.

зеленчукови кюфтенца

Ето още една рецепта за кюфтенца от тиквички.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref