Рибата е на почит в моето семейство. А тези хапки от момици и хайвер са си направо деликатес. Моите са от шаран. Продават се във всички магазини за риба. Просто попитайте и си купете. Получава се вкусно пържено мезе за студена бира. Често ги предлагам на приятели и всички са доволни и щастливи. Рецептата за приготвянето е проста, но все пак има някои неща, които трябва да се знаят. 

хапки от момици и хайвер

Начин на приготвяне на пържените хапки от момици и хайвер.

  1. Измийте внимателно момиците и хайвера с вода. 
  2. Сложете вода в тенджера и я оставете да заври на котлона. Посолете я според количеството на вашите продукти. Водата трябва да къкри, а не да бълбука.
  3. Бланширайте първо момиците за три, четири минути. След това ги извадете в купа със студена вода. След като сте приключили с момиците продължете с хайвера. На него му трябва по – малко време. След като го сложите във врящата вода и се „накъдри“ / ще заприлича на карфиол / го извадете в студената вода.  Става бързо – за около една, две минути. Бланширането е необходимо за да се стегнат продуктите. В противен случай ще се разпаднат.
  4. Извадете хайвера и момиците от студената вода върху памучна кърпа. Тя ще попие излишната вода. Нарежете на хапки момиците, а хайвера внимателно разкъсайте, защото е крехък.
  5. Оваляйте хапките в брашно, а след това изпържете до златисто в сгорещено олио.  Готовите хапки извадете върху хартия, за да се попие излишната мазнина. Докато са още топли вашите хапки от момици и хайвер, посолете още малко.

Поднесете хапките със студена бира и лимон. Насладете се на едно вкусно мезе! Доставете си удоволствие! Да ви е сладко!

хапки от момици и хайвер

хапки от момици и хайвер

А ето още една рецепта за много вкусно ястие с риба и зеленчуци на фурна.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts