Това са най-вкусните бирени бухти на света! Колкото повече си похапвате от тях, толкова повече ви се услаждат! Сиренето в тях им придава още повече вкус! Божествени са! Пригответе ги и си доставете удоволствие не само на вас, но и на вашите близки! Тази закуска ще ви направи щастливи!

бирени бухти

Нужните продукти за бирени бухти са:

 • 2 яйца – размер L
 • 300 мл. бира
 • 300 грама брашно
 • една чаена лъжичка бакпулвер
 • половин чаена лъжичка сол
 • 140 грама сирене по избор
 • олио за пържене – не го пестете

Начин на приготвяне на бирени бухти:

 1.     Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.  Ако вашите яйца са на стайна температура, това ще бъде по-лесно. Купата на вашия миксер трябва да е суха.
 2. В друга купа разбийте жълтъците с бирата. Не е нужно да се престаравате. Колкото да се смесят.
 3. Размесете брашното с бакпулвера и на порции ги прибавете към сместа с бирата, докато се поемат. Получава се гъста лепкава смес.
 4. Започнете на части да прибавяте разбитите белтъци към гъстата смес с брашното. На ръка. Направете няколко въртеливи движения в една посока, докато се размесят. 
 5. Прибавете ситно, натрошеното сирене и разбъркайте. Отново на ръка. 
 6. Загрейте олиото до 170 градуса. С помощта на малка лъжичка пускайте бухтички в него. Ако имате малка лъжица за сладолед със същата вместимост, може да ползвате и нея. Ако нямате термометър не е фатално. Просто не усилвайте котлона. Моят е с девет степени. Пържа на шеста. От време на време, включвам и пета. Изпържете вашите бирени бухтички от двете страни до светло златисто. Изваждайте ги върху хартия макар, че почти не задържат мазнина. Аз ги обичам така, но ако искате може да ги сервирате с мед или някакво сладко.

бирени бухти

Ето още една великолепна рецепта за бананови бухтички.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref