Трябва да призная, че тези дробчета по чирпански не са най-красивото блюдо на света, но е едно от най-вкусните. Приготвени по този начин пилешките дробчета са уникални! При това фурната върши почти цялата работа. Няма да пръска и да се морите пред котлона. Поднесени на масата свършват за минути. Който ги опита не може да се насити. Простичко казано – ядеш, ядеш и не можеш да спреш. Приготвят се по най-обикновен начин, но резултатът е невероятен! Получават се с хрупкава коричка и мека вътрешност. Вкусотия голяма!

дробчета по чирпански

Нужните продукти за дробчета по чирпански са:

  • 500 грама пилешки дробчета
  • 200 мл. слънчогледово олио
  • 2 пълни супени лъжици брашно
  • половин чаена лъжичка сол
  • две щипки черен пипер – може и без него ако не обичате
дробчета по чирпански

Начин на приготвяне на дробчета по чирпански:

  1. Измийте пилешките дробчета. Поставете ги в гевгир и ги оставете за около пет минути, за да се премахне излишната течност. Така както са в цедката ги посолете. Не използвайте друг съд за да не миете излишно след това.
  2. В найлонова торбичка изсипете брашното и черния пипер. Прибавете отцедените дробчета. Разтръскайте така, че брашното да се полепи по тях.
  3. В купичка изсипете слънчогледовото олио. Започнете едно по едно да топите дробчетата и да ги поставяте в тавичка. След като сте направили всичко това ги изпечете на 220 градуса до готовност. Наблюдавайте ги и не ги препичайте. Трябва да се получи коричка, но вътрешността им трябва да остане мека и сочна. Става бързо.
  4. Готовите дробчета по чирпански поднесете със свежа салата. Ако има и студено питие към тях още по-добре! Ако пък има и добра компания е фантастично! Насладете се на едно вкусно блюдо!

Благодарности на Боряна Иванова за споделената рецепта!

Ето още една рецепта за фалшива дроб сарма.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref