Тези кашкавалени хапки могат да ви извадят от всяка ситуация. Прекрасни са като мезе, като основно ястие със зеленчуци или таратор, като късна закуска или като топло предястие. Всички ще са щастливи и доволни, защото не съм чула още някой да не обожава паниран кашкавал с хрупкава коричка. Топъл е най- вкусен. Хубаво е когато разчупите малкото, панирано парченце, кашкавалът да се разлее.

Нужните продукти за вкусните кашкавалени хапки са:

 • един килограм качествен кашкавал 
 • две яйца
 • две чаени чаши галета
 • две трети чаена чаша брашно
 • слънчогледово олио
 • студена вода / ледена, може да добавите кубчета лед /

кашкавалени хапки

Начин на приготвяне на вкусните, кашкавалени хапки:

 1. Нарежете кашкавала на кубчета със страна два и половина сантиметра – установила съм, че този размер е най-добър и стои красиво при сервиране.
 2. В голяма и дълбока купа налейте студена вода и вътре потопете кашкавала. Така трябва да престои около 5 минути.
 3. През това време си подгответе три чинии. В първата изсипете брашното. Във втората галетата. Във третата разбийте яйцата.
 4. Последователно започнете да потапяте всяко кубче първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Аз слагам по няколко едновременно, за да става по – бързо. Подреждайте така подготвените парчета кашкавал в плитък съд, без да ги слагате едно върху друго.
 5. Подготвените кашкавалчета поставете във фризера или камерата на хладилника за 30 минути.
 6. Налейте олиото в дълбок тиган. Загрейте го, но не на най – висока степен на котлона. 
 7. Изпържете охладените парченца кашкавал от двете страни. Желателно е да ги изваждате върху готварска хартия, за да се попие излишната мазнина.

Допълнение:

Консумирайте вкусните, кашкавалени хапки топли. При панирането задължително използвайте галета, която сте си приготвили вие. Аз я приготвям, като препичам  малки парченца хляб на един, два дни във фурната. След като изстине смилам препечения хляб. Съхранявам домашната галета в затворен съд. Галетата по нашите магазини е много евтина, но мирише лошо. Не прекалявайте с количеството олио в което ще пържите вашия кашкавал. В същото време не трябва и да е малко. Още нещо – когато пържите вашия кашкавал слагайте парченцата така, че да не се допират едно в друго.

Ето още едно вкусно предложение за кашкавал на фурна.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref