Ще ви представя с голямо удоволствие рецептата за моите любими кръгли сиренки! Това е закуска, която ще ви направи щастливи от сутринта! Тестото за тях се приготвя много лесно. Не се нуждае от втасване и няма къде да сбъркате. Ако сте любители на тестените закуски се захващайте веднага да ги приготвите! Няма да съжалявате! Вкусотия!

кръгли сиренки

Нужните продукти за кръгли сиренки са:

 • 1 чаена чаша кисело мляко
 • 1 супена лъжица слънчогледово олио
 • 1 яйце
 • 1 чаена лъжичка сода за хляб
 • 1 чаена лъжичка бакпулвер
 • 1 чаена лъжичка сол
 • 2 и половина чаени чаши брашно
 • за плънката са нужни – 3 яйца плюс 300 грама сирене
 • олио за пържене

кръгли сиренки

Начин на приготвяне на кръгли сиренки:

 1. Размесете брашното с бакпулвера и солта. Изсипете го на вашия работен плот и направете кладенче.
 2. Прибавете содата за хляб към киселото мляко. Разбъркайте докато шупне. След това изсипете тази смес в кладенчето.
 3. В кладенчето добавете яйцето и олиото.
 4. Замесете гладко тесто. Разделете го на 12 части. От всяка част направете малка топчица. Покрийте топчиците с найлонов плик за да не хващат коричка докато работите с тях.
 5. Направете плънката като смесите натрошеното сирене с трите яйца и разбъркате.
 6. Всяко топче разточете на кора с размер около 19 сантиметра. За да не ви лепне си помагайте с брашно. Отместете кръга върху памучна кърпа. Разточете друго топче със същия диаметър. Покрийте втория кръг с една шеста от плънката, без да стигате до края. Покрийте с първия кръг. Краищата притиснете с вилица. Така постъпете с всички останали топчета. Желателно е оформените кръгли сиренки да покриете с памучна кърпа. Отново да поясня – готовите сиренки поставяйте върху памучна кърпа и ги покривайте също с памучна кърпа докато разточвате останалите. 
 7. Загрейте олиото и изпържете вашите кръгли сиренки от двете страни до златисто. Желателно е да ги изваждате върху хартия за да се попие излишната мазнина макар, че такава почти няма. 

кръгли сиренки

Тестото може да замесите и с робот. Моята мерителна чаша е с вместимост 250 мл.

Ето още една рецепта за икономични сиренки.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts