Ако искате да почерпите вашите близки и познати с нещо сладичко и домашно приготвено, горещо ви препоръчвам тези лесни сладки с орехов пълнеж. Приготвят се много бързо и са изключително вкусни. Тези красиви охлювчета се приготвят от продукти, които се броят само на едната ви ръка. Дори неопитен кулинар ще се справи. Лесно се пренасят и излизат много на брой. Могат да се приготвят от предния ден без да променят своите вкусови качества и вид. 

лесни сладки

Нужните продукти за бързите и лесни сладки с орехов пълнеж са:

 • 600 грама готово, бутер тесто 
 • 3 белтъка
 • половин чаена чаша захар
 • 80 грама орехови ядки
 • две супени лъжици пудра захар за поръсване и хубав външен вид

лесни сладки

Начин на приготвяне на бързите, лесни сладки с орехов пълнеж:

 1. Изчистете добре ореховите ядки и ги натрошете на ситно. Аз ги блендирам. Не трябва да стават на каша все пак.
 2. Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Това ще ви отнеме не повече от 3 – 4 минути.
 3. На ръка прибавете орехите и разбъркайте докато се смесят. Това е вашият пълнеж.
 4. Бутер тестото, което ползвам се продава на листове с размер 35 см. на 25 см. Дебелината на листовете е около два милиметра. За тези лесни сладки използвам три такива. Ако вашето бутер тесто е друг вид, трябва леко да го разточите за да получите листове, като моите. Дори и да не го направите пак ще се получи. В крайна сметка по – важен е вкусът.
 5. Всеки лист покрийте с вкусния, орехов пълнеж. Помагайте си с лъжица или шпатула. Не намазвайте листа до края, за да може да се залепи. Навийте на рулце. Изрежете охлювчета с дебелина два сантиметра. Подредете ги на разстояние едно от друго в тава покрита с готварска хартия. Ползвайте две тави, ако е нужно. Пълнежът ще се покаже, но точно така трябва да бъде. Това им придава по – апетитен външен вид.
 6. Изпечете вашите, лесни сладки до златисто на 180 градуса и вентилатор в предварително, затоплена фурна. Това ще ви отнеме около 26 минути, но всяка фурна е различна.
 7. Охладените сладки поръсете с пудра захар.

лесни сладки

Допълнение:

Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл. Работете със студено бутер тесто, за да ви е по – лесно! Излизат около 45 броя лесни сладки.

Ето рецептата за моите курабийки.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref