Обичам да експериментирам в кухнята. Често смесвам любими продукти за да сготвя нещо ново. Така се получи и тази оранжева разядка. Ако очаквате гости пригответе това предястие. Гарнирайте с хрупкави крекери и маслини. Вкусно е и с чеснови, препечени филийки.

оранжева разядка

Нужните продукти за вкусната, оранжева разядка са:

 • 3 картофа / не повече /
 • 4 изпечени, червени чушки / големи /
 • 200 грама крема сирене / натурално /
 • 200 грама трапезна майонеза
 • 3 твърдо сварени яйца
 • черен пипер и сол на вкус

оранжева разядка

Начин на приготвяне на домашната, оранжева разядка:

 1. Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Преди това ги нарежете на горе, долу еднакви парчета за да се сварят по – бързо и равномерно. След като се сварят ги отцедете от водата. Изсипете ги в купата на робота.
 2. Обелете чушките, нарежете ги на едро и ги прибавете към картофите.
 3. Прибавете крема сиренето.
 4. Прибавете трапезната майонеза.
 5. Нарежете яйцата на четири и ги добавете към останалите продукти.
 6. Пасирайте почти до гладкост.
 7. Готовата оранжева разядка подправете с черен пипер и сол на вкус. 

оранжева разядка

Допълнение:

Не напразно съм написала, че тази оранжева разядка е за гости. Количеството, което се получава от тези продукти е доста голямо. Ако приготвяте това предястие за семейната трапеза може да намалите количеството на продуктите с една трета. Съхранявайте вкусната, оранжева разядка в хладилника, в затворен съд. Ако нямате робот може поотделно да пасирате продуктите в блендер и след това на ръка да ги смесите.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref