Една от любимите разядки на всички у дома е тази разядка с пиперки. Приканвам ви да я приготвите! Сами ще се уверите, че тя първа ще свърши. Наистина е много вкусна! Може да се нахраните само с нея. Когато посрещам гости я приготвям от предния ден. Обикновено я поднасям с хрупкав чипс от тортили. В тази статия ще опиша рецептата и за него.

разядка с пиперки

Нужните продукти за разядка с пиперки е:

  • 175 грама крема сирене
  • 200 грама трапезна майонеза
  • 180 грама кашкавал 
  • 4 печени и обелени пиперки – червени
  • 4 броя кисели краставички

разядка с пиперки

Начин на приготвяне на разядка с пиперки:

  1. Изсипете сиренето и майонезата в голяма купа. Размесете ги с помощта на вилица или бъркалка. Бъркайте до тогава, докато сместа стане гладка и без бучки.
  2. Настържете кашкавала на ситно ренде. Прибавете го към горните продукти и разбъркайте.
  3. Нарежете пиперките на ситно. Не използвайте блендер. Не трябва да са на каша. Прибавете и тях.
  4. Нарежете киселите краставички на ситно. Прибавете ги към продуктите в купата. Разбъркайте. Тук е моментът, когато трябва да опитате. Ако смятате, че тази разядка с пиперки може да понесе още една кисела краставичка, добавете. Всичко е въпрос на вкус.
  5. Хрупкавия чипс приготвям по следния начин: Готовите тортили /продават се във всички големи магазини за хранителни стоки/ тъничко намазвам и от двете страни със слънчогледово олио. Нарязвам ги на триъгълници. Подреждам ги в тавичка. Преди това покривам дъното с хартия за печене. Не трябва да се препокриват. Леко ги посолявам. Поръсвам ги със семенца / моите са от чиа /. Може да използвате всякакви – макови семенца, слънчогледови семки и др. Слагам ги в предварително загрята на 200 градуса и вентилатор фурна. За 3 – 4 минути са готови. Наблюдавайте триъгълничетата. Не се отдалечавайте! Стават много бързо!

разядка с пиперки

Съхранявайте вашата разядка с пиперки в затворен съд, в хладилник. Чипса също може да приготвите от предния ден. Дори и на следващия ден пак е хрупкав.

Ето още една рецепта за вкусен дип.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts