Дъвчащи, орехови, шоколадови…! Това не е нищо друго освен вкусни, орехови скалички…! Каквото и да кажа за тях ще е малко…  Сладки с хрупкава коричка и мека, дъвчаща вътрешност! Опитате ли от тях искате още и още…! Продуктите за тях са малко, но резултатът е фантастичен! С приготвянето им може да се справи дори и малко дете. Опитайте тези орехови скалички и си доставете удоволствие! Почерпете с тях вашите приятели и близки!

орехови скалички

Нужните продуктите за вкусните, орехови скалички са:

 • два белтъка / желателно е да са със стайна температура /
 • една чаена чаша захар / чашата е с вместимост 250 мл. /
 • 300 грама орехови ядки / едро счукани /
 • две супени лъжици брашно
 • една супена лъжица какао
 • една чаена лъжичка ванилия

орехови скалички

Начин на приготвяне на вкусните, орехови скалички:

 1. С помощта на миксер започнете да разбивате белтъците.
 2. Прибавете ванилията.
 3. При пуснати бъркалки на миксера, започнете да прибавяте захарта малко по малко до получаване на твърда лъскава смес. 
 4. Прибавете брашното и бъркайте още малко.
 5. Получената смес разделете на две. Към едната част прибавете какаото и половината орехи на ръка. Разбъркайте с лъжица. Към другата половина прибавете останалите орехи и пак разбъркайте само, че с друга лъжица за да не се оцвети бялата смес. По този начин ще получите два вида орехови скалички – какаови и ванилови.
 6. С малка лъжица за сладолед направете купчинки на разстояние една от друга в тава застлана с незалепваща хартия. Ако е нужно използвайте две тави. Моята лъжица е с вместимост 20 мл. течност.
 7. Изпечете сладките на 110 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. За 50 минути в моята фурна са готови. След като ги извадите от фурната, отлепете готовите орехови скалички от хартията с помощта на малка шпатулка или ножче. Изчакайте да изстинат и опитайте! Щях да пропусна – излизат около 30 броя.

орехови скалички

Ето още една лесна рецепта за сладки с орехи.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref