Пържено пиле… Най-вкусната храна за душата! Може да ядете това всеки ден и няма да ви омръзне. Моята рецепта е обикновена и много лесна. Приготвя се само от няколко съставки. Резултатът е великолепен! Ако искате да опитате и да направите вашите близки и приятели щастливи, сервирайте това изкушение на масата!

пържено пиле

Нужните продукти за да приготвите пържено пиле са:

 • Пилешки бутчета – 6 броя / може и повече/
 • 1 яйце
 • 200 грама кисело мляко
 • половин чаена чаша брашно – чашата ми е с вместимост 250 мл.
 • черен пипер по ваше желание
 • сол
 • олио за пържене – не го пестете
пържено пиле

Начин на приготвяне на пържено пиле:

 1. Измийте пилешките бутчета и ги поставете в тенджера. Залейте ги със студена вода и ги посолете.
 2. Сварете пилешкото месо до готовност. Наблюдавайте го и не го преварявайте. В противен случай ще се разпадне и няма да става за паниране.
 3. Извадете сварените бутчета от водата и изчакайте да се поохладят. Не махайте кожата. Тя е най-вкусна след като се изпържи.
 4. Разбийте яйцето и към него прибавете киселото мляко. Разбъркайте до еднородност.
 5. Всяко бутче потопете първо в горната смес, а след това в брашното, което леко сте посолили предварително. Ако желаете може да прибавите и черен пипер на вкус.

Изпържете вашите бутчета в сгорещеното олио. Не усилвайте котлона максимално. Моят котлон е с девет степени. Пържа на седма. Когато придобият златист загар са готови и може да опитате най-вкусното пържено пиле. Към него може да поднесете млечен сос за топене или свежи зеленчуци. Моят млечен сос се състои от три части кисело мляко и една част трапезна майонеза. Ако желаете може да го овкусите с малко стрит чесън. Аз го предпочитам без. Въпрос на вкус.

Видео рецепта тук: https://www.youtube.com/watch?v=mSSp-CyNgjI&t=133s

Често у дома приготвям и пилешки бухтички по тази рецепта:

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref

За вашата красота се грижи https://www.facebook.com/grivnaperla/?modal=admin_todo_tour