Това са най- невероятните рибни кюфтета. Хрупкави отвън и мекички вътре… Без едно можете, но с едно не можете. Опитате ли ги веднъж искате още и още… Това е моя авторска и семейна рецепта. Приготвят се лесно и при това няма досадното чистене на костици. Резултатът е отличен.  Рецепта, която няма да ви подведе. Пригответе тези рибни кюфтета за вашето семейство и се насладете на нещо оригинално и вкусно. Тези рибни кюфтета са чудесни и за гости. Към тях може да поднесете различни сосове и салати.

%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3-2

Нужните продукти за тези рибни кюфтета са:

 • 280 грама риба тон от консерва в зехтин или олио / това са две консерви от малките, на които пише 185 грама. Това е грамажът заедно с кутията, а чистото месо  от една такава консерва е 140 грама. Така, че за тези рибни кюфтета ще ви трябват две малки консерви /
 • 500 грама сварени и обелени картофи 
 • 30 грама галета
 • 2 яйца
 • сол и магданоз
 • брашно за овалване на суровите рибни кюфтета
 • олио за пържене

рибни кюфтета

Начин на приготвяне на вкусните, рибни кюфтета:

 1. Обелете картофите. Нарежете ги на горе-долу еднакви парчета и ги сварете в подсолена вода. Аз малките картофи ги оставям цели, а големите режа на две. След готовност отцедете водата и претеглете 500 грама. За тази рецепта ще ви трябват толкова. След като се охладят ги пасирайте. Не е нужно да се получава гладка смес. Даже напротив.
 2. Към пасираните картофи прибавете яйцата.
 3. Прибавете галетата.
 4. Прибавете изцеденото месо от консервите. 
 5. Прибавете ситно нарязания магданоз. Омесете с ръце, докато всички продукти се смесят. Ако е нужно добавете сол. Направете кюфтета, като от време на време може да си мокрите ръцете. 
 6. Изпържете вашите рибни кюфтета в олио / не го пестете /. Преди това ги оваляйте в брашно. Поднесете със млечен сос, лютеница или салата.

Приятен апетит!

 

Ако искате може да си направите сандвич – защо пък не…

рибни кюфтета

Ето и моята, домашна рецепта за кюфтета с кайма и картофи.

Допълнение:

Никога не си купувайте рибна консерва в която рибата е приготвена само с вода. Не знам кой го е измислил това!? Купувайте риба в зехтин или олио.

Аз никога не купувам галета от магазина. Приготвям си я в къщи. За целта препичам нарязан стар хляб във фурната и след като изстине, го смилам. Галетата от магазина е много евтина, но мирише на лошо. Ще развали вкуса и аромата на вашите рибни кюфтета. Нищо няма да ви коства да си приготвите сами галетата, хем ще оползотворите стария хляб. Щях да забравя… От тази смес излизат 15 броя рибни кюфтета.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts