Бисквитената торта Рафаело е една от най – вкусните, които приготвям у дома. Подходяща е за делник и празник. Не се приготвя трудно. Тази рецепта е истинско бижу! Смятам, че всеки трябва да я има. 

торта Рафаело

Нужните продукти за бисквитената торта Рафаело са:

 • 400 грама правоъгълни маслени бисквити от тънките – това са две опаковки
 • 200 мл. студена, течна, млечна сметана
 • 200 грама студена, заквасена сметана
 • 250 грама студено маскарпоне
 • половин чаена чаша пудра захар
 • около 50 грама кокосови стърготини за украса

торта Рафаело

Начин на приготвяне на бисквитената торта Рафаело:

 1. В купата на робота изсипете двата вида сметани и пудрата захар. Пуснете бъркалките отначало на по – бавна скорост, а после я увеличете. Разбърквайте до получаване на пухкав крем, но не прекалявайте.
 2. Прибавете маскарпонето и пуснете бъркалките за още малко. Щом се получи еднородна смес, кремът е готов. Едва ли има нещо по – лесно от това.
 3. В подходящ поднос започнете да сглобявате тортата. Започнете с един ред бисквити. Преди това за да не се пързалят, намажете с малко крем дъното на подноса. В един ред от моята торта Рафаело има девет бисквитки, но това не е важно. Вие може сами да решите колко да са те. Моята торта е с шест бисквитени блата. Може да са по – малко или повече. Това зависи от размера на вашите бисквитки. И така – редуват се бисквити, крем, бисквити, крем и т. н. Трябва така да прецените, че да ви остане крем за измазване на тортата.
 4. Така оформената торта поръсете с кокосови стърготини. Облепете с тях и страните. Тортата е много семпла и елегантна. Аз смятам, че не се нуждае от допълнителна украса, но ако вие прецените, направете! 
 5. Поставете тортата за поне два часа в хладилник и след това може да опитате. 

торта Рафаело

Ако нямате много време и бързате, може да направите тортата в тавичка. Както се прави обикновена, бисквитена торта. В този случай просто я поръсете с малко кокосови стърготини.

Ето още една рецепта за бисквитена торта с шоколад.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref