Едва ли не сте опитвали това пържено изкушение!? Този път обаче това е цигара бюрек с панировка. Превъзходна на вкус и с хрупкава коричка! Прави се лесно. Не е нужно да спазвате някакви точни количества на продуктите. Всеки може да я приготви според собствения си вкус. Сервирайте за закуска или пък просто когато ви се похапва нещо през деня.

цигара бюрек с панировка

Нужните продукти за цигара бюрек с панировка са:

 • един пакет готови кори за баница, приготвени на сач
 • сирене
 • около 60 грама краве масло
 • брашно – около 4 супени лъжици
 • малко вода и щипка сол
 • олио за пържене

Начин на приготвяне на цигара бюрек с панировка:

 1. Нарежете корите на триъгълници – обикновено тези кори са кръгли. Аз ги разрязвам на осем триъгълника. Използвам не нож, а ножица. Така става най-лесно. Ако има дебели краища ги изрязвам.
 2. Разтопете кравето масло.
 3. Всяко триъгълно парче намажете с масло. Използвайте четка.
 4. В основата на триъгълника направете редичка от натрошено сирене. Завийте като кифличка, като краищата леко подгънете. Така постъпете с всички останали триъгълници.
 5. Изсипете брашното в дълбока чиния. Прибавете солта. Внимавайте с нея. Все пак сиренето е солено. Добавете вода така, че да се получи кашичка. Нито много гъста, нито много рядка. Дори и да остане някоя бучка брашно не е фатално.
 6. Загрейте олиото в подходящ съд. Изпържете вашите цигари бюрек до златисто, като преди това трябва да ги оваляте в панировката от вода и брашно. Тази панировка ще спомогне хем за по-добър вкус, хем няма опасност да се отворят.
 7. Всяка цигара бюрек с панировка може да изваждате върху хартия, но не е задължително. Поднесете с чай, кафе или студен айрян. Така, както обичате. Насладете се! Споделете с вашите близки!
цигара бюрек с панировка

Ето още една рецепта за вкусна цигара бюрек, но без панировка.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref