За тази вкусна торта ви трябва само желание за да я приготвите. Няма какво да ви затрудни в нея. Няма печене на блатове, няма труден крем, няма сложни украси. Има само много вкус, който ще ви направи щастливи. Всеки кулинар има свой вариант на бисквитена, домашна торта, но аз ще ви предложа и моя. Тази вкусна торта е подходяща за семейната трапеза или близки познати. Тя не е претенциозна, но е любима на всички.

вкусна торта

Нужните продукти за моята, вкусна торта са:

  • две пакетчета пудинг ванилия на д-р Откер плюс захар според упътването на опаковката
  • един литър прясно мляко за крема
  • две опаковки какаови, меки бисквити
  • 5 супени лъжици захар за карамела
  • шепа орехи за украса

Начин на приготвяне на домашната, вкусна торта:

Още в началото ще кажа, че използвам правоъгълна тавичка не по – голяма от 20 на 30 сантиметра. Не е фатално, ако използвате с друг, но така е най – добре. Тавичката трябва обаче задължително да е метална, защото в нея се прави карамел на котлона. Ако е стъклена може да се пукне от топлината.

  1. Покрийте равномерно дъното на вашата тавичка със захарта за карамела. Сложете тавата върху горещ котлон и когато захарта покафенее я махнете. Правете това, когато няма любопитни деца около вас. Карамелът е много горещ и има опасност те да бръкнат в него и да се изгорят.
  2. Сварете ваниловия крем според упътването на опаковката.
  3. Излейте една четвърт от горещия крем върху карамела.
  4. Покрийте първия слой крем с какаови бисквити. После пак крем и пак бисквити. Трябва да направите три блата от бисквити и да завършите с крем. Не се опитвайте да редите плътно една до друга бисквитите. Празните места ще се запълнят с крем. Постарайте се да разпределите крема равномено. 
  5. Украсете вашата, вкусна торта със смлени орехи и две смлени бисквитки / ако ви останат /, след като тя леко се охлади. 

След около 3 – 4 часа, може да опитате от домашната, вкусна торта. Това време е нужно, за да се разтопи карамела и бисквитките да попият от крема.

вкусна торта

Допълнение:

Обикновено, когато ползвам такъв вид крем, увеличавам количеството на захарта. В случая не е нужно, понеже карамелът дава допълнителна сладост на вашата, вкусна торта. За крема е желателно да използвате съд с незалепващо покритие.

Ето още една рецепта за торта с бисквити.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref