Френски макарони – десерт, който не се нуждае от реклама…! Деликатен, изискан и много вкусен! Само едно хапка от тази сладост и попадате в Рая! Спазвайте точните грамажи на продуктите и ще се справите!

френски макарони

Нужните продукти за деликатните френски макарони са:

 • 80 грама пресято бадемово брашно / това е грамажът след пресяването /
 • 80 грама пресята пудра захар / това е грамажът след пресяването /
 • 55 грама белтъци / задължително на стайна температура /
 • 55 грама кристална захар
 • щипка сол
 • готварска боя / може и без нея /

френски макарони

Нужните продукти за крема на вкусните френски макарони са:

 • 125 грама меко, краве масло
 • една четвърт чаена чаша пудра захар / чашата е с вместимост 250 мл. /
 • една супена лъжица натурално какао / с калпаче /

френски макарони

Начин на приготвяне на вкусните френски макарони:

 1. В купа смесете пудрата захар и бадемовото брашно. Разбъркайте с лъжица. Ще получите смес, която прилича на пясък.
 2. Започнете да разбивате белтъците с помощта на миксер.
 3. Прибавете солта.
 4. Постепенно прибавете кристалната захар без да спирате бъркалките.
 5. Прибавете готварската боя. Не спирайте да разбърквате. Трябва да получите полутвърди връхчета. В този момент спрете бъркалките.
 6.  На порции и на ръка започнете да прибавяте разбитите белтъци към сухите съставки в купата. Разбърквайте леко и деликатно до получаване на еднородна смес.
 7. Изсипете сместа в готварски пош за еднократна употреба. Отрежете малко от връхчето на поша. Застелете дъното на тава с готварска хартия. Започнете да шприцовате купчинки с диаметър не по – голям от 4 сантиметра. За по – лесно може да си очертаете окръжности от долната страна на хартията. Ако имате силиконова подложка за френски макарони още по – добре. Аз съм използвала такава.
 8. След като шприцовате сладките чукнете тавата няколко пъти в плота за да излезе излишният въздух. Ще се вдигне малко шум, ама няма как…
 9. Оставете шприцованите сладки за 40 минути на стайна температура за да хванат коричка. Когато ги пипнете с пръст не трябва да оставят следа по него.
 10. Изпечете сладките на 150 градуса без конвекция за 18 минути. Фурната загрейте предварително. Не ги препичайте! Наблюдавайте ги! Отвътре трябва да останат влажни, а дъното трябва да е гладко. Оставете френските макарони да изстинат върху хартията, преди да ги отлепите.
 11. За да приготвите крема смесете маслото, какаото и пудрата захар. Разбъркайте с помощта на шпатула. След това с миксер разбийте за кратко. Кремът леко ще промени цвета си към по – светъл. Изсипете масления крем в сладкарски пош за еднократна употреба и отрежете малко от връхчето.
 12. Слепете с него охладените половинки на вашите френски макарони. Ако случайно ви остане от крема не го изхвърляйте. Намажете го на филийка.

Съхранявате сладките в затворен съд. Аз ги съхранявам на хладно, но не в хладилник. Въпрос на предпочитания…

френски макарони

От това количество излизат 52 половинки, или 26 сладки.

Ето още една рецепта за лесни, бадемови сладки.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts