Този какаов крем се приготвя за броени минути. Това да не ви притеснява. Получава се един разкошен, изискан и много вкусен десерт! Дори и ненадейно да ви дойдат гости, може да го забъркате за нула време. Достатъчно е само да имате нужните продукти. Трябва да призная, че често опирам до тази рецепта. Ще се изненадате колко е лесна.

какаов крем

Нужните продукти за приготвянето на този какаов крем са:

  • 400 мл. течна сметана (от хладилник, студена) – винаги използвам млечна
  • 200 грама кондензирано мляко (от хладилник, студено) – това обикновено е половин кутия
  • 1 супена лъжица натурално какао на прах
  • две опаковки меки бисквити (без 5 броя) Роден край с мляко – може да ги замените и с какаови. Понякога приготвям този десерт и с бисквити Еверест. Тогава използвам опаковка и половина, защото те са с по-голям грамаж.
  • един шоколад от 100 грама за украса – аз съм използвала млечен, но може да го замените с тъмен

Начин на приготвяне на вкусния какаов крем с бисквити и шоколад:

  1. Изсипете сметаната и кондензираното мляко в купата на миксера. Започнете да разбърквате на ниски обороти.
  2. След около минута прибавете какаото без да спирате миксера. След като се поеме от сместа увеличете скоростта. В противен случай рискувате да се покриете с какао. Разбъркайте до пухкав крем. Става много бързо. За около още две минути. Не прекалявайте с разбъркването.
  3. Натрошете бисквитките и ги прибавете към пухкавия крем. Разбъркайте на ръка.
  4. Покрийте вашия какаов крем със стреч фолио така, че да опре до крема. Поставете го в хладилник за един час. Не, че не може без това… Докато омекнат бисквитките. След това го разсипете в красиви чашки. Настържете шоколад и това е всичко. Ако желаете може да направите украса по ваш избор. Може да използвате кокосови стърготини, ядки, цветни бонбони и какво ли още не…!?

какаов крем

Ето още една изкушаваща торта с кондензирано мляко и бисквити.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref