Нутела торта с бисквити – греховно удоволствие!

нутела торта

Нужните продукти за Нутела торта са:

 • 3 опаковки бисквити Роден край с какао
 • една консерва /397грама/ кондензирано мляко – подсладено – студено от хладилника
 • една чашка течен шоколад Нутела – чашата е с вместимост 200 мл. – на стайна температура
 • 250 грама маскарпоне – студено от хладилника
 • 400 мл. течна, млечна сметана – неподсладена – студена от хладилника
 • половин чаена чаша /200мл./ кокосови стърготини за украса

нутела торта

Начин на приготвяне на Нутела торта:

 1. Изсипете кондензираното мляко, маскарпонето и сметаната в купата на миксера. Разбивайте първо на ниски обороти, после на високи до получаване на пухкав крем. След като кремът се втвърди достатъчно, спрете с разбиването. Ако прекалите има вероятност сметаната да се пресече. Продуктите за тази торта са скъпи и ще бъде жалко… Отново да напомня – тези три продукта трябва да са максимално охладени!
 2. Към получения крем добавете течния шоколад. Той трябва да е на стайна температура. Пуснете бъркалките на миксера за кратко. Колкото да се усвои от горните продукти. До получаване на еднороден цвят.
 3. Покрийте дъното и стените на форма с падащ борд със стреч фолио. Краищата на фолиото трябва да излизат извън формата и да висят. Диаметърът на дъното на формата трябва да бъде 24 см.
 4. Покрийте дъното на формата с бисквити. Отгоре покрийте с една четвърт от крема. После пак бисквити и пак крем, пак бисквити, крем и т.н. Трябва да направите четири блата от бисквити. Пет, шест бисквитки ще ви останат. Запазете ги за украса. Последния блат не се покрива с крем. Една четвърт от крема трябва да остане в купата. Загърнете последния блат с висящите краища на фолиото, леко притиснете. Сложете така приготвената торта в хладилника. Останалия крем в купата също. Тортата и кремът трябва да престоят в хладилника четири часа. 
 5. Извадете охладената Нутела торта от хладилника. Отстранете борда. Отгърнете тортата от фолиото и я обърнете върху поднос. Дъното ще остане отгоре. Отстранете фолиото и загладете страните на тортата с палетен нож. 
 6. Изсипете охладения крем върху тортата. Загладете. Не е нужно да измазвате с него страните на тортата. 
 7. Смелете с помощта на малък блендер останалите бисквитки. Изсипете ги в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини. Размесете ги. Украсете тортата с тези вкусни трохи. Поставете я за поне още 4 часа в хладилника. Най-добре за една нощ. Няма как… Хубавите неща стават бавно!

нутела торта

Не съм забравила за захарта. Няма. Кондензираното мляко и шоколадът са сладки. Това е достатъчно.

Ето още една рецепта за шоколадова торта с бисквити.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref