Видях тази рецепта за картофки в едно кулинарно предаване преди няколко години. От тогава често ги приготвям у дома, защото наистина са много вкусни. Леко съм променила рецептата, по начин на който на мен ми допада и искам да я споделя с вас. Ако никога не сте приготвяли картофки по този начин, задължително трябва да опитате. Ще ви станат любими. Дори и на другия ден пак са вкусни / макар, че се съмнявам да останат /. Рецептата е простичка и обикновена.

картофки

Нужните продукти за тези картофки на фурна са:

 • 800 грама стари картофи
 • 100 мл. слънчогледово олио
 • 60 грама краве масло
 • половин чаена лъжичка червен пипер
 • една чаена лъжичка сминдух
 • сол на вкус
 • вода за сваряване на картофите

картофки

Начин на приготвяне на вкусните картофки на фурна:

 1. Обелете вашите картофи. Нарежете ги на две или четири, ако са по големи.
 2. Изсипете ги в тенджера. Залейте ги с вода, така, че да се покрият. Посолете и ги сварете. Внимавайте да не се разварят. Трябва да запазят формата си.
 3. След като се сварят вашите картофки ги отцедете от водата. Изсипете ги в тава и леко ги притиснете с вилица така, че да се разпукат.
 4. Поръсете със червения пипер и сминдуха. Ако е нужно посолете.
 5. Залейте вашите картофки с олиото и разтопеното масло. Ако много бързате може да нарежете маслото на малки парченца и да ги подредите тук –  там върху картофите.
 6. Включете фурната на 230 градуса / аз пускам и вентилатор, но може и без него / и изпечете вашите картофи.

Сервирайте с пресни зеленчуци.

картофки

картофки

Допълнение:

Ако искате може да подправите вашите картофки на фурна с подправки, които са ви любими. Може да добавите и малко черен пипер. Вода в тавата не се слага преди да ги изпечете, но картофите стават мекички и сочни отвътре и с хрупкава коричка отвън.

Ето как да си направите картофени бухти.

Да ви е сладко!

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref