Естествено, че не е само за гости. Може да приготвите тази салата за гости винаги когато ви се похапва нещо вкусно и различно. За мен това си е цяло ядене, но в моята кулинарна тетрадка е записана по този начин. Така ви я представям и аз. Невероятна е и свършва за минути…! Уверявам ви, че всички ще я харесат! 

салата за гости

 

Нужните продукти за вкусната салата за гости са:

 • 4 твърдо сварени яйца, размер L – ако са по – малки използвайте пет броя
 • 200 грама трапезна майонеза
 • 120 грама кашкавал
 • 2 големи картофа
 • 300 грама шунка или пушено месо – аз съм използвала пушен свински бут 

салата за гости

 

Начин на приготвяне на вкусната салата за гости са:

 1. Сварете картофите с обелките в подсолена вода и ги охладете напълно. Не ги разварявайте! Настържете ги с най-едрото ренде.
 2. Нарежете месото на кубчета.
 3. Разделете жълтъците от белтъците.
 4. Настържете кашкавала на едро.
 5. След като сте подготвили продуктите започнете да редите вашата салата. Ще ви трябва правоъгълна тавичка с размери 20 на 20 сантиметра. Ако е стъклена още по- добре, защото ще се виждат отделните пластове. Покрийте дъното с нарязаното месо. След това идва ред на настърганите картофи. Притиснете ги, но съвсем леко. Салатата трябва да е ефирна и да има въздух. Върху картофения слой, изсипете трапезната майонеза. Размажете я с лъжица. Стремете се да запазите стените на съда чисти, ако е стъклен. Отгоре покрийте с натрошените жълтъци. Идва ред на настъргания кашкавал. Накрая завършете с настърганите на едро ренде белтъци. Украсете салатата според вашия вкус. Може да използвате всякакви пресни зеленчуци.
 6. Оставете за около час вашата салата на хладно, за да се смесят вкусовете. Може и в хладилник. 

салата за гости

 

Сервирайте салата със съда в който сте я приготвили. Така всеки ще си сложи колкото иска. Ако решите може да промените количеството на продуктите по ваш вкус.  Понякога в тази салата добавям и малко царевица от консерва. Става още по-богата!

Ето още една идея за вкусно предястие.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref