Това е десерт, който винаги може да ви извади от ситуация… Този шоколадов фъдж може да направите за почерпка или когато бързате, а трябва да приготвите нещо сладко. Хубавото е, че може да го приготвите един, два дена по – рано. Просто трябва да го съхранявате в затворен съд. Още докато четете продуктите за него ще ви заинтригува! Получава се нещо шоколадово, дъвчащо, хрупкаво и мнооого вкусно! Това е лакомство за начинаещи сладкари, защото няма как да сбъркате…

шоколадов фъдж

Нужните продукти за този шоколадов фъдж са:

 • 1 консерва подсладено кондензирано мляко / 400 грама /
 • 300 грама черен шоколад / Не го заменяйте с друг. Става прекалено сладко. /
 • щипка сол
 • 100 грама орехови ядки
 • 80 грама натрошени бисквитки по ваш избор
 • 100 грама маршмелоус

шоколадов фъдж

Начин на приготвяне на уникалния, шоколадов фъдж:

 1. Нарежете ореховите ядки. Трябва да са нарязани на по – големи парченца. Изсипете ги в голяма купа.
 2. Натрошете бисквитките и тях също прибавете към ореховите ядки.
 3. Нарежете на парченца вашия маршмелоус. Ако намерите такъв с малък размер не е нужно да го нарязвате. Отново всичко отива в купата.
 4. В тенджерка изсипете кондензираното мляко. Към млякото прибавете начупения шоколад. Загрейте шоколада и млякото на котлона, като бъркате непрекъснато. След като шоколадът се стопи отстранете тенджерката от огъня. Оставете да се охлади за около минута и изсипете шоколадовата смес върху продуктите в купата. Разбъркайте докато всичко се смеси. Ще се получи вкусна, лепкава смес. Така трябва. Работете бързо.
 5. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка покрита с незелепваща хартия за печене. Трябва да покриете с хартията дъното и стените. Изсипете сместа и загладете с малко ножче. Оставете за два часа на хладно вашия фъдж. След това го нарежете на квадрати и опитайте!

След като изстине може да съхранявате десерта в затворен съд няколко дни.

Ето още една рецепта за петифури с орехи.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref