Кой не обича шоколадова бисквитена торта? Няма да се опитвам да я хваля. Просто я направете и опитайте! Тортата става бързо и не е трудна. Няма печене на блатове и нещо, което може да ви забави.

шоколадова бисквитена торта

Нужните продукти за шоколадова бисквитена торта са:

 • два пакета маслени бисквитки – около 450 грама
 • 250 грама маскарпоне – студено, от хладилник
 • 400 мл. течна, млечна сметана – студена, от хладилник
 • една четвърт чаена чаша захар
 • половин чаена чаша течен шоколад на стайна температура – ако обичате по-сладичко може да увеличите количеството
 • една чаена лъжичка ванилия
 • около 200 мл. вода за напояване на бисквитките
 • 50 грама шоколад за украса – може да го замените с кокосови стърготини или нещо по ваш избор

шоколадова бисквитена торта

Начин на приготвяне на шоколадова бисквитена торта:

 1. Пригответе си правоъгълна тавичка с размери 18 на 28 сантиметра. Ако имате с падащ борд още по-добре! Аз използвам такава.
 2. С помощта на миксер разбийте до гъст крем маскарпонето, сметаната, захарта и ванилията. Отново да напомня, че трябва млечните продукти да са студени. От хладилник. Това е важно! След като кремът се сгъсти, спрете с разбиването. Внимавайте да не го преразбиете, защото може да се пресече.
 3. Прибавете течния шоколад и отново пуснете бъркалките за съвсем кратко. Колкото да се поеме.
 4. Разделете получения крем на четири еднакви части. Най-лесно това става, като използвате четири еднакви купи. Ако желаете и нямате много време, може да го направите на око в купата на миксера.
 5. Започнете сглобяването на тортата. Покрийте дъното на вашата форма с един ред бисквити. Преди това ги потопете за съвсем кратко във водата. Колкото да се навлажнят. Покрийте ги с една четвърт от крема и продължете по -същия начин до край. Тортата се състои от 4 реда бисквити. Завършва се с крем. На снимките ясно се вижда това.
 6. След като сте сглобили вашата шоколадова бисквитена торта я покрийте със стреч фолио /не трябва да се допира до крема/ и я оставете за около 10 часа в хладилник. Аз я правя от вечерта за другия ден.
 7. Украсете охладената торта с настърган шоколад.

шоколадова бисквитена торта

Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ето още един вариант на шоколадова торта с бисквити.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref